Jukka Reinikainen, kirkkoherra | 26.05.2020

• • •

Hidas paluu normaaliin

Korona-virus on vaikuttanut koko seurakunnan kevään ohjelmaan. Nopea toiminnan alasajo, korvaavan ohjelman ja työn luominen, etäyhteydet ja työntekijöiden terveysohjeistukset ovat olleet kevään suuria ponnisteluja ei vain seurakunnassa vaan kaikkialla työelämässä. Nyt olemme palaamassa hitaasti takaisin normaaliin, vai onko vanhaa normaalia enää ollenkaan...

Kesän osalta kokoontumisiin tulleet helpotukset näkyvät mm seuraavissa seurakunnan tapahtumissa: jumalanpalveluksiin saa osallistua nyt 50 henkilöä. Mietimme, miten voisimme tehdä sen hienovaraisesti, ettei ketään käännytetä sunnuntaina kirkonovelta. Varmaan alussa ei niin paljoa väkeä uskalla lähteä liikkeelle, vaikka kovasti yhteentulemista on kyllä kaivattu.

Hirvirannan leirikeskuksessa aloitamme kesällä ns. leiripäivät. Tulemme erilaisilla kokoonpanoilla yhteen viettämään kesäisiä leiripäiviä Hirvirannan ranta-alueelle. Yöpymisiä ei tänä kesänä ole tiedossa, vain päiväkohtaista kesätekemistä.

Myös seurakuntakeskuksen takana olevalle kesänurmelle kokoonnumme alle 50 hengen tilaisuuksiin laulamaan ja tapaamaan jälleen kasvokkain. Kesäkuun keskiviikkoiltaisin kannattaa lähteä jo ulos ja etsiytyä muiden seuraan pitkäveteisen kevään jälkeen.

Mitenköhän sitten syksyllä toiminta pääsee käyntiin? Seurakunta elää toivossa, että kaikki normaali toiminta saataisiin taas palautettua viikko-ohjelmaan. Kesä näyttää mihin maailma menee. Monissa maissa epidemia on vasta alkamassa. Luojan kiitos meillä kesä näyttäisi olevan nyt rauhallista aikaa. Toivomme, että löytäisimme kestävän tavan suojautua virukselta vaikkapa sen tukahduttamisen tai rokotteen kautta. Sitten voisimme uskoa, että olemme palanneet takaisin siihen lähtöruutuun missä maailmamme oli ennen korona-epidemian puhkeamista.