Seurakunnan blogi

Kontiolahden seurakunnan blogissa seurakuntamme työntekijät ja luottamushenkilöt kirjoittavat havaintojaan elämän arjesta.

Kontiolahtelaisten elämään mahtuu koko kirjo elämän kaikkia värejä! Tule mukaan ihmettelemään!


Thumbnail for Kirkastusvuorelle ja takaisin, Tomi Pirskanen
Posted by Tomi Pirskanen, vs. nuorisotyönohjaaja - 7.9.2020 klo 19.00
Heinäkuun puolimaissa vietettiin kirkastussunnuntaita. Aina kirkastussunnuntaina kirkko muistelee, millainen pyhä valoshow syntyi, kun Jeesus Nasaretilainen paljasti Kirkastusvuorella oman jumalallisen kirkkautensa. Vaikka emme tarkalleen tiedä, millä nimellä Kirkastusvuori nykyisin löytyy Pyhän maan kartalta, luonnonympäristönä vuori on ollut Raamatun kuvaamassa pelastushistoriassa aivan keskeinen.
Thumbnail for Kohti syksyä
Posted by Kati Nissi, kappalainen - 13.8.2020 klo 18.21
Keskuskatu täyttyy taas pienistä askelista, se on yksi alkavan syksyn merkkejä. Toinen merkki tästä on se, että pihlajanmarjat alkavat muuttumaan oranssista punaisiksi. Myös seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta on käynnistymässä pitkän tauon jälkeen.
Thumbnail for ”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarnaaja 3:1)
Posted by Ruut Hurtig, seurakuntapastori - 4.6.2020 klo 17.58
Kaikella on aikansa, myös työstä luopumisella ja eläkkeelle lähtemisellä. Diakonissa Inka Turusen tervehdys eläkkeelle siirtyessä.
Thumbnail for ”Kesä, uuden alku”
Posted by Jonna Ikäläinen, vs. nuorisotyönohjaaja - 1.6.2020 klo 19.08
Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.
Thumbnail for Hyvä Puolustaja
Posted by Klaus Tefke, nuorisotyönohjaaja - 18.5.2020 klo 19.13
Jeesus sanoi: ” Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen Puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. Tämä Puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä.”
Thumbnail for Äidille
Posted by Virpi Malvalehto, perhetyönohjaaja - 5.5.2020 klo 19.19
"Kukkaset kauniit niityltä kannan, kauneimmat niistä äidille annan. Sinivuokot valkovuokot etsin sulle, rakas olet Äiti sinä aina mulle."
Thumbnail for Suomalainen Messu
Posted by Virpi Malvalehto, perhetyönohjaaja - 14.4.2020 klo 19.23
Lasse Heikkilän Suomalaisen Messun lauluissa tuodaan esiin historiaamme sotien jälkeen ja kristinuskon merkitystä tuolloin. Lauluissa suomalaista sielunmaisemaa kerrotaan kansanmusiikin keinoin.
Thumbnail for Kohti suuria tapahtumia
Posted by Ruut Hurtig, seurakuntapastori - 6.4.2020 klo 18.02
Tänä vuonna hiljaisen viikon hiljaisuus saa aivan uusia merkityksiä. Me seuraamme Jeesuksen kärsimystietä kukin omasta elämäntilanteestamme käsin vailla mahdollisuutta kokoontua seurakuntana yhteen.
Thumbnail for Korkeimman suojelus
Posted by Jari Kainulainen, seurakuntapastori - 26.3.2020 klo 18.48
PSALMI 91:
Thumbnail for Me tulemme sinun luoksesi
Posted by Kati Nissi, kappalainen - 19.3.2020 klo 18.24
Viime viikkoina olemme kokeneet haurautemme, sen miten suunnitelmamme muuttuvat ja kykymme hallita tulevaisuutta on lopultakin varsin rajallinen.