Klaus Tefke, nuorisotyönohjaaja | 18.05.2020

• • •

Hyvä Puolustaja

Jeesus sanoi: ” Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen Puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. Tämä Puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä.”

Mustanpuhuva kumilaatta tipahtaa jäälle. Maalinsa takaa pahavihulainen kiihdyttää vauhtiaan. Tarkoituksena on venyttää vastakkaisen päädyn maaliverkkoa, saada ihmisten päät painuksiin, murskata unelmat. Vauhti kiihtyy, keskialue ylittyy mutta siniviivan tuntumassa matka tyrehtyy. Vastassa on Puolustaja, hyvä Puolustaja.

Miten hyvä Puolustaja toimii, kun paha vihulainen hyökkää. Hän uhrautuu joukkueensa puolesta, heittäytyy kiekon eteen. Hän ohjaa peliä laitoihin, estää ja taklaa. Hän pelaa kovaa peliä. Käyttää mailaansa, ronkkii ja koukkii. Vetää ehkä jalat alta. Kummallista kyllä, mutta hänelle ei jäähyaition luukku aukea. Hän ei tunne käsitteitä kaksi minuuttia tai kymppi, ei liioin peli- eikä ottelurangaistuksia. Ehkä hänellä ei ole varaa sellaisiin.

Melkoinen pelikaveri Hän on myös siinä suhteessa, ettei vaihtoaitionkaan luukku aukea. Ei ilmeisesti reidet hapota, kun luistin kulkee koko erän. Itse asiassa Hän jaksaa polkea koko 60 minuuttia ja jatkoerät päälle. Hän saattaa kyllä tuskissaan hikoilla jopa verta, mutta luistin kulkee.

Hyvä Puolusta ja toimii myös, kun joukkuetoveri alkaa itsekkäästi pelaamaan omaa peliään, sooloilee, menettää ja epäonnistuu. Silloin Hän lohduttaa ja rohkaisee. Hän on myös todellinen pukuhuonepelaaja. Hän herättää ja luo joukkueeseensa uutta uskoa ja ylläpitää sitä.

Outoa on, ettei Hän keiku pistetilastojen kärjessä. Tuollaisella peliajalla luulisi saldon olevan enemmän kuin 0+0. Ei Häntä liioin palkita parhaanpelaajan pokaaleilla eikä valita tähdistökentällisiin. Ehkä Hänelle kaikkein tärkeintä onkin se, että päätös vihellyksen soidessa omissa ei ole soinut, koko joukkue on koolla ja vaihtoaition luukku pysyy raollaan.