Ruut Hurtig, seurakuntapastori | 04.06.2020

• • •

”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarnaaja 3:1)

Kaikella on aikansa, myös työstä luopumisella ja eläkkeelle lähtemisellä.
Diakonissa Inka Turusen tervehdys eläkkeelle siirtyessä.

Kun tulin diakonissaksi Kontiolahden seurakuntaan melkein 14 vuotta sitten, silloinen esimieheni sanoi, että ”täällä jokainen tekee työtä omalla persoonallaan”. Ymmärsin sen niin, että ammatillisen osaamisen lisäksi, aamulla töihin lähtiessäni, otan mukaani oman persoonallisuuteni saaden olla sitä mitä olen. Ymmärsin, että tämä oikeus kuuluu, ei vain minulle, vaan myös työtovereilleni.

On ollut rikasta tehdä perhe- ja diakoniatyötä seurakunnassamme. Olen kokenut etuoikeutena olla kuulevana korvana jakamassa lähimmäisen iloja ja huolia. Harras pyyntöni on, että olisin myös voinut olla jakamassa toivoa todellisen Toivon Antajalta lähimmäisen ahdingon keskellä.

Työ on ollut monin tavoin haastavaa enkä olisi siitä selvinnyt ilman esimiehen, työtovereiden, diakonian johtokunnan ja monien, monien yhteistyökumppaneiden apua ja yhdessä tekemisen meininkiä. Sydämellinen kiitos kaikille!

Avaimet, puhelin ja läppäri, ne luovutettuani, nuo työvelvollisuuksien konkreettiset merkit, oloni on kuin ylioppilaskeväänä, valkolakin saatuani, huoleton ja vapaa: selvisin; ei enää tähän kouluun; ja koko kesä edessä!

Olkoon kesämme virkistävä. Älkäämme unohtako käsihygieniaa ja turvaväliä.

Inka Turunen